استراتژی های طلایی برای تقویت مکالمه زبان انگلیسی

“کلمات به آسانی بیرون نمی آیند”.شما ممکن است که تعداد زیادی لغت بلد باشید یا تمام ساختارهای گرامری را مسلط باشید، اما این موضوع دلیل نمی شود که بتوانید به راحتی به زبان انگلیسی صحبت کنید. در این پست به شما نحوه تقویت مکالمه یا جنبه گفتاری زبان انگلیسی را نشان می دهیم. ابتدا باید شنوندهی خوبی باشیم. بسیاری از زبانآموزان بر بر اساس این گفته (که درست هم هست) یقیناً وقت زیادی روی مطالب شنیداری، اعم از فیلمها، پادکستها، اخبار، و … میگذارند اما نتیجهی دلخواه خود را از اینهمه وقتیکه میگذارند، نمیگیرند و این موضوع همیشه یک سوال بزرگ برای آنهاست که چرا با وجود اینکه همیشه به مکالمات انگلیسی گوش میدهند، نمیتوانند انگلیسی صحبت کنند!
در این مطلب میخواهیم 5 استراتژی که با عمل کردن به آن ها مکالمه زبان انگلیسی شما با سرعت بیشتری تقویت خواهد شد را بیان کنیم.
استراتژی اول به انگلیسی فکر کنید
یادگیری زبان انگلیسی کار دشواری نیست، کار دشوار این است که چگونه به انگلیسی فکر کنید! به این نکته توجه کنید که تصمیم به فکر کردن به زبان انگلیسی به عهده شخص شماست و این تصمیم باید از همان اولین روزهای یادگیری زبان انگلیسی گرفته شود. اولین کار مهم این است که خود را در شرایطی قرار دهید که پیرامون شما حبابی از زبان باشدخصوصاً اگر سطح شما متوسط یا بالاتر است. منظور از حباب زبان این است که زبان انگلیسی را باید در زندگی خود وارد کنید. دومین قدم این است که هرچه اطراف خود میبینید را به زبان انگلیسی توصیف کنید. اگر به تازگی یادگیری کلمات ، صفت و رنگ ها و … را شروع کرده اید میتوانید به این روش عمل کنید: اگر رنگها را میشناسید چیزهای اطراف خود را به دقت نگاه کنید و برای هر یک رنگ مرتبط آن را در نظر بگیرید مثلاً orange folder (پوشه نارنجی) ، سعی نکنید مطالبی که بالاتر از سطح شماست را بیان کنید. شاید در مسیر برگشت از محل کارتان به فروشگاهی بروید و بخواهید چیزی خرید کنید کافیست با خودتان بیندیشید که همین سفارش را چگونه به زبان انگلیسی سفارش دهم! آخرین راهکار این که با خودتان در مقابل دوربین صحبت کنید. با این کار علاوه بر سازماندهی افکار تلفظ خود را نیز تقویت میکنید. همچنین میتوانید از خودتان فیلم بگیرید و مراحل پیشرفت خود را در هر فیلم ارزیابی کنید.

استراتژی دوم رو به آینه با خودتان صحبت کنید
یکی از تکنیک هایی که برای تقویت زبان انگلیسی وجود دارد و میتواند اعتماد به نفس شما را افزایش دهد صحبت کردن در آینه باخودتان است. اغلب افراد از صحبت کردن به زبان انگلیسی می ترسند و علت آن ترس از درست صحبت کردن است ، اغلب این افراد زمانی که به زبان فارسی صحبت میکنند هیچ ترسی ندارند اما زمانی که میخواند به زبان انگلیسی صحبت کنند دهانشان قفل شده و ترجیح میدهند اصلا صحبت نکنند! یکی از موضوعات مهم در صحبت کردن به زبان انگلیسی اعتماد به نفس است. اغلب دیدهایم که زبان آموزانی که اعتماد به نفس بالاتری دارند نسبت به آن دسته از دوستانی که اعتماد به نفس کمتری دارند در زبان انگلیسی موفق تر هستند. و استفاده از این تکنیک میتواند در افزایش اعتماد به نفس شما نقش بسیار موثری داشته باشد.
استراتژی سوم روی روان صحبت کردن تمرکز کنید نه روی گرامر
اگر هنگام صحبت کردن به جای قرار دادن تمرکزتان رو صحیح بودن جملات روی گرامر تمرکز کرده اید و بیان اشتباه جملات موجب استرس بیشتر شما شده است باید بدانید که این مشکل تمام زبان آموزان است و اگر بخواهیم منطقی فکر کنیم گرامر یکی از ارکان یادگیری زبان است. اما تمرکز بر روی این موضوع اعتماد بنفس زبان آموزان مبتدی را برای صحبت کردن از بین میبرد. در حقیقت، در جهان یادگیری زبان انگلیسی، استفاده و یادگیری عملی بیتشرین اهمیت را دارد و و کلید اعتماد به نفس در صحبت کردن است.
هنگامی که صحبت از روانی در سخن گفتن به میان میاید، استفاده عملی مهتر از گرامر خواهد بود. چراکه اگر بخواهید مهارت صحبت کردن خود را به سطح بالاتری برسانید باید تمرکز خود را از گرامر بردارید. تنها کاری که باید انجام بدهید این است که صبحت کنید و هیچ ترسی از اشتباه بودن جملاتی که حین صحبت کردن به زبان میآورید نداشته باشید.

استراتژی چهارم به جای یادگیری کلمات عبارات را یاد بگیرید
یکی دیگر از اشتباهات رایج در بین زبان آموزان تاکید و تمرکز در یادگیری کلمات است. یک جنبه از این اشتباه، مربوط به یادگیری تعداد زیادی از کلمات آن هم غالباً به روشی نادرست جنبه دیگر این اشتباه، تنها و جدا خواندن کلمات است؛ یعنی خارج از جمله و فضای است برای حل این موضوع باید روی یادگیری صحیح تعداد معدودی کلمات مهم تمرکز کنیم نه اینکه تعداد زیادی لغات را بلد باشیم و ندانیم که باید کجا از آنها استفاده کنیم بنابراین از یادگیری کلمات به صورت تنها و خارج از جمله به شدت اجتناب کنید. ما در تتابایت روش درست یادگیری کلمات و استفاده آن ها در جملات را به شما آموزش خواهیم داد.
به ترکیبات رایجی که کلمات آن زیاد با هم میآیند، کالوکیشن میگویند. تعریف دقیقتر این کلمه طبق ویکیپدیا این است: “به کلماتی که با هم آمدن آنها محتملتر از با هم آمدن تصادفی آن کلمات کنار هم است، کالوکیشن گفته میشود”. مثلاً احتمال اینکه در یک کتاب یا فیلم، دو کلمه مرتبط book و read با هم بیایند، بسیار بیشتر از دو کلمه تصادفی dog و book است. به همین دلیل read book را کالوکیشن میدانیم اما dog book را کالوکیشن به حساب نمیآوریم. مزایای یادگیری کالوکیشن این است که با یادگیری چند کالوکیشن برای کلمات رایج انگلیسی، یک گام بزرگ به سوی روان و مسلط شدن در زبان انگلیسی را میپیمایید. این کار هر چهار مهارت اصلی را بهبود میبخشد: سریعتر میخوانیم و میفهمیم، بهتر میشنویم، طبیعیتر صحبت میکنیم و درستتر مینویسیم.
استراتژی پنجم فیلم تماشا کنید
در واقع با تماشا کردن فیلم لغات عبارات و اصطلاحات را در قالب مکالمه و در یک محیط واقعی لمس خواهید کرد، یادگیری و حفظ لغات و اصطلاحات در فیلم و سریال اثربخشی بیشتری نسبت به خواندن لغات و عبارات و پیدا کردن معنای صرف کلمه در دیکشنری و ترجمه ی آن ها خواهد بود. تقریبا همه ی افراد به این امر واقف هستند که تهیه لیستی از اصطلاحاتو عبارات و لغات نمی تواند کمک زیادی به تقویت مکالمه انگلیسی و روان صحبت کردن بکند زیرا در این حالت افراد تنها معنای لغات و عبارات را یاد میگیرند اما در موقعیت های لازم نمیدانند چطور باید از آنها استفاده کنند گرچه دانستن معنای لغت بسیار مهم است اما مهمتر از آن موقعیت شناسی و چگونگی استفاده از آن لغات و اطلاحات میباشد که این مهارت را میتوان با مشاهده فیلم و گوش دادن به پادکست ها دریافت کرد.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
7 روش شگفت انگیز برای تقویت مکالمه زبان انگلیسی
یادگیری زبان انگلیسی با سریال های محبوب آمریکایی
چطور برای یادگیری زبان انگلیسی برنامه ریزی کنیم؟
انگلیسی را با فیلم یاد بگیرید: از “Find Nemo” تا “Terminator” (بخش دوم)
9 نکته برای یادگیری سریعتر زبان انگلیسی (نکته اول)
3 راز برای مسلط و روان صحبت کردن به زبان انگلیسی
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
مرسی. به نظرم اگه شرایط جوری باشه که اطرافیان همه به زبان انگلیسی صحبت بکنن باعث میشه ما هم زود تر زبان رو یاد بگیریم.
در واقعا به اجبار به سمت انگلیسی صحبت کردن کشیده میشیم.