هر آنچه باید در مورد تکنیک های یادگیری بدانید!

اگر کسی برای موفقیتش از قبل آماده نشود، زمانی که فرصت بزرگ فرا می رسد مثل احمق ها به نظر می آید.
1 – سبک یادگیری خود را پیدا کنید.
برای اینکه یادگیری را به شکل مؤثری شروع کنید، باید بدانید که چگونه میآموزید. ۳ گروه یا روش کلی برای یادگیری وجود دارد و بیشترِ افراد مشخصا به یکی از گروهها تعلق دارند. حتی اگر روش یادگیری شما تنها در یک دسته قرار نمیگیرد و به روشهای مختلفی مطالب را میآموزید، بد نیست که با تمام روش های یادگیری آشنا بشوید، در این صورت میدانید که چه چیزی بهکارتان میآید و چه چیزی در یادگیریتان تأثیر چندانی ندارد. در واقع با شناخت روش های یادگیری مختلف، یادگیری مؤثرتر و بهتری خواهید داشت. انواع روش های یادگیری عبارتند از:
- یادگیری دیداری. افرادی که روش یادگیریشان دیداری است، بیشتر از طریق «دیدن» و «مشاهده کردن» میآموزند. آنها تمایل دارند که در کلاس در ردیفهای جلو بنشینند، منظم و مرتب هستند و هنگام تجسم کردن یا بهخاطرسپاری چیزها، چشمهایشان را میبندند. تصاویر، ویدئوها و رنگها به یادگیری آنها کمک میکند و ترجیح میدهند برای یادگیری، محتوا و مطالب را ببینند.
- یادگیری شنیداری. افرادی که سبک یادگیری شنیداری دارند، با «شنیدن» و «گوش کردن» بهتر میآموزند. آنها معمولا جایی را در کلاس انتخاب میکنند که بهتر بشنوند، اما نقطهی دید برایشان چندان اهمیتی ندارد. وقتی خسته میشوند با خودشان حرف میزنند و زمزمه میکنند. با صدای بلند درس میخوانند و اینگونه مطالب و اطلاعات را به خاطر میسپارند. آنها بیشتر از آنکه بنویسند، صحبت میکنند و از بحث کردن دربارهی آنچه آموختهاند، لذت میبرند.
- یادگیری جنبشی و لمسی. افرادی که سبک یادگیریشان حرکتی است، با «لمس اشیا» و «انجام کارهای عملی» مطالب را میآموزند. آنها دوست دارند فعال باشند، استراحت و وقفههای زمانی زیادی در حین یادگیری به خود میدهند و اغلب در هنگام صحبت کردن ازحرکات دست و زبان بدن کمک میگیرند. این افراد از انجام کارهای عملی همچون آشپزی، مهندسی، ساختن چیزی و … لذت میبرند. آنها حتی در هنگام خستگی هم شروع به بازیگوشی میکنند.
2 – کنترل محیط یادگیری
هنگام یادگیری مطلبی جدید، گاهی همهچیز خوب پیش میرود و بسیار راحت مطلب را درک میکنیم، اما زمانهایی وجود دارند که انگار ذهن ما قفل میشود و سرعت یادگیری بسیار پایین میآید؛ همهی ما این مسئله را تجربه کردهایم. ساختار بدن ما برای خواب، دمای بدن و حتی توانایی ذهنی، ریتم و الگوی بیولوژیکی معینی دارد. زمانهایی را که هوشیاری و آگاهی شما در بالاترین حد ممکن قرار دارد، شناسایی کنید و در این زمانها به یادگیری مطالب جدید بپردازید. محیطهای بینظم، پراسترس و ناامن قدرت نوآوری و هوشیاری شما را کاهش میدهند. برای اینکه در بهترین حالت یادگیری باشید، یک محیط منظم، امن و راحت را برای این کار انتخاب کنید. برای آرامش و تمرکز، نفس عمیق بکشید. مطالعات علمی حاکی از آن است که حتی دمای محیط نیز روی قدرت یادگیری ما تأثیر دارد. برای بهبود مهارت های یادگیری دمای محیط باید بین ۲۲ تا ۲۷ درجه باشد.
3 – به مغزتان تمرین بدهید.
مغز هم مثل عضلات بدن است. هرچه بیشتر با آن تمرین کنید و از آن کار بکشید، بیشتر نتیجه خواهید گرفت. در پی یادگیری مطالب جدید باشید، برای مغرتان چالشهای جدید ایجاد کنید و یا به وبسایتهای جالبی مثل Lumosity و BrainHQ برایافزایش دقت حافظه ، حافظه، تمرکزو سرعت ذهنی سر بزنید. هرچه مغز شما ورزیدهتر شود، سرعت یادگیری شما هم بیشتر خواهد شد.
دیدگاهتان را بنویسید