۴ راهکار برای مدیریت استرس

چگونه استرس خود را مدیریت کنیم؟
بسیاری از ما استرس را در زندگی تجربه کردهایم. گاهی برای یک دورهی کوتاهمدت و به دلیل یکی از پروژههای کاری، یا برای مدت طولانی و به خاطر فشار کاری زیاد.
استرس چیست ؟ استرس یک واکنش تکاملی به تهدیدهای موجود در محیط اطرافتان است. در روزهای غارنشینی بشر، استرس به او کمک میکرد تا هنگام مواجه با حیوانات وحشی از راه حل مبارزه یا فرار استفاده کند و جان سالم به در ببرد و یا در مواقع لازم برای دفاع از قلمرو خود مبارزه کند.
اما در دنیای مدرن امروزی، استرس به عنوان یک مکانیسم مقابله ای برای سرو سامان دادن به درگیرهای فکری و عاطفی از قبیل برخورد با کارفرمایان سختگیر، مدیریت امور مالی و یا دوام آوردن در برابر مشکلات زندگی و سلامتی، استفاده میشود که نیازمند مدیریت است.
۱-تحرک داشته باشید.
نخستین استراتژی مدیریت استرس «تحرک» می باشد ، تحرک بدنی نقش کلیدی در کاهش اثرات استرس و پیشگیری از آن دارد. هر نوع فعالیت بدنی میتواند در از بین بردن استرس و تسکین خشم، تنش و خستگی مؤثر باشد، اما ورزش باعث آزاد سازی اندروفین و درنتیجه بالا رفتن خلق فرد میشود و درنتیجه فرد احساس بهتری پیدا خواهد کرد. ورزش باعث حواسپرتی فرد از نگرانیهای روزمره میشود. صرف زمانی در روز برای ورزش کردن، منجر به تحقق این امر میشود.
۲-تغییر موقعیت.
یکی دیگر از استراتژی های مدیریت استرس «پذیرش موقعیت» می باشد ، بعضی از منابع استرسزا غیرقابلاجتناب است و شما نمیتوانید استرس ناشی از مرگ یک عزیز، بیماری جدید یا بحران اقتصادی ملی را تغییر دهید یا از آن جلوگیری کنید، در چنین مواردی بهترین راه مقابله با استرس، پذیرش موقعیت است به همانگونهای که هست.
زمانی که نمیتوان از یک موقعیت استرسزا اجتناب کرد، باید سعی کرد آن را تغییر داد، گفت: اگر منشأ استرس پیدا شود، بهراحتی میتوان در آینده سعی کرد که دیگر چنین موقعیتی تکرار نشود.
در شرایطی که کسی یا چیزی فرد را آزار میدهد، شخص باید نگرانی خود را به شیوهای روشن و محترمانه بیان کند، باید بهجای سرکوب احساسات، آن را ابراز کرد و با ایجاد سازش و مصالحه، جرأتمندی خود را افزایش داد تا از این طریق شدت استرس خود را کاهش داد.
۳-زاویه دیدتان را عوض کنید.
تغییر نگرش دیگر راهکار کاهش استرس است، گفت: اگر قادر به تغییر موقعیت استرسزا نبودیم باید نگرش خود را تغییر داده تا بهگونهای جدید مشکلات را دید و با تمرکز بر جنبههای مثبت، استانداردها را تنظیم کرده و با دوری از افکارِ خودآسیبرسان ازجمله استفاده از کلماتی مانند «همیشه»، «هرگز» و «باید» آرامش را به خود بازگرداند.
پذیرش، ممکن است سخت باشد، سعی نکنید چیزهای غیرقابلکنترل را کنترل کنید و بهجای آن به جنبههای مثبت موضوع فکر کنید و احساساتتان را با دیگران در میان بگذارید و از همه مهمتر بخشیدن را یاد بگیرید.
بیاموزید که چگونه عکس العمل های جسمی خودرانسبت به استرس متعادل نمایید.
۴- بیاموزید که چگونه عکس العمل هایجسمی خود را نسبت به استرس متعادل نمایید.
– چند نفس آرام وعمیق ضربان قلب وسرعت تنفس شمارا به حالت عادی برمی گرداند.
– تکنیک های تمدد اعصاب می توانند از فشارهای وارده برعضلات بکاهند . یکی ازاین تکنیکها تمرین تمرکزفکراست . به
این صورت که چهار زانو باستون فقرات صاف به طوری که دستها روی ران باشد ، چشمهارا ببند ید وبه دم وبازدم خود توجه
کنید. آرام و مطلع از وضعیت بدن به مدت چند دقیقه بنشینید . بعد از مدتی احساس می کنید که استرس شما کم کم ازبین می رود.
– تجویز دارو توسط پزشک نیز می تواند به طور کوتاه مدت در متعادل نمودن واکنش های جسمی فرد نسبت به استرس موثر باشد گر چه تجویز دارو به تنهایی راه حل مناسبی برای ملا یم نمودن این واکنش ها نیست . فراگیری روشهای ارادی متعادل سازی این واکنش ها ، برای ملا یم سازی آ ن ها به طور بلند مدتارجح تر هستند .
دیدگاهتان را بنویسید