10 رویکرد نوآورانه برای بهبود یادگیری شما (پارت اول)

1- تند خوانی
مطالعه یکی از عادتهای مهم بنیانگذاران شرکتهای موفق است. بهعنوان مثال، وارن بافت، سرمایهدار آمریکایی، عادت دارد که در روز چند ساعت را به مطالعه و خواندن اختصاص دهد. یک خوانندهی معمولی بهطور متوسط میتواند ۲۰۰ تا ۴۰۰ کلمه در دقیقه بخواند، این در حالی است که یک خوانندهی ماهر میتواند ۱۰۰۰ تا ۱۷۰۰ کلمه در دقیقه میخواند. بدون شک مهارت خواندن سریع و مؤثر، برای یادگیری سریع، بسیار با ارزش است.

3- از تکنیک های دیداری استفاده کنید.
تصویری از مطلب مورد مطالعه داشته باشید. هر تصویر می تواند بیان کننده ی مطالبی است. طرحی از چیزی که می خواهید یاد بگیرید، داشته باشید. این کار موجب داشتن هدفی مشخص در ذهن شما شده که خود باعث حرکت به سمت آن هدف می گردد. از درخت حافظه استفاده کنید. استفاده از درخت حافظه هم به خلاصه کردن و هم به درک ارتباط درونی مطالب کمک می کند. از سمبل و نمادها استفاده کنید، استفاده از سمبل و نمادها باعث خلاصه برداری سریعتر و یادگیری موثرتر می شود.
2- به جای مدت زمان مطالعه ، بر تعداد دفعات «تکرار مطلب» تمرکز کنید.
مهمترین جملهای که در این رابطه میتوانم به شما بگویم این است: رمز یادگیری مؤثر، تکرار مطالب است. تکرار، یکی از اهرمهای قدرتمند در اختیار ماست. تکرار باعث میشود اطلاعات مدام به مغز مخابره شود و مغز با این تکرارها اصطلاحا به خوبی شیرفهم میشود. اگر میخواهید به قدرت تکرار کردن پی ببرید، پیشنهاد میکنم دربارهی معجزهی این شیوه از بازیگران مشهور، ورزشکاران حرفهای، موزیسینهای موفق و ارتشیهای منظم سؤال کنید. آنها قدرت تکرار را به خوبی درک کردهاند، چون همین تکرار مستمر و متمرکز رمز موفقیت آنهاست و عامل مؤثری در پیشرفتشان به شمار میآید.

4- مطالب را به بخش های کوچک تر تقسیم کنید.
دانیل کویل (Daniel Coyle) نویسنده و متخصص استعداد در اثر پرفروش خود «رمز استعداد» مینویسد: «اینکه چگونه کلمات را به نوشته تبدیل کنیم مهارت میخواهد. کلمات به تنهایی بیفایده هستند، اما اگر بتوانیم آنها را کنار هم بگذاریم و از آنها قطعات بزرگتری مثل جمله و پارگراف بسازیم، آنوقت از ترکیب جملات و پاراگرافها به یک نوشته زیبا و نغز خواهیم رسید.» در واقع منظور جناب کویل این است که آنچه کل یک نوشته را تشکیل میدهد از جمله پاراگرافها، جملات و نوشتهها، اجزای کوچکتری هستند که اگر درست کنار هم قرار بگیرند نوشته خوبی خواهیم داشت. پس کسی که نوشته را میخواند اگر جملات را خوب درک کند، کل نوشته را درک خواهد کرد. دربارهی یادگیری مطالب و مهارتها هم میتوانیم از چنین روشی استفاده کنیم و البته مؤثر هم خواهد بود. تقسیمبندی مطالب به حجمهای کوچکتر به مغز میآموزد هر مهارت یا دانشی که ما یاد میگیریم در واقع مجموعهای از بخشهای اطلاعاتی کوچکتر است که کنار هم قرار میگیرند و کل مطلب را شکل میدهند.
5- انگیزه داشته باشید.
انگیزه ی خودتان را مشخص کنید.اگر ندانید به چه علت می خواهید چیزی بیاموزید، حواس پرتی به سراغتان خواهد آمد. هدفتان را مشخص کنید. طبق گفته ا ی معروف: ذهن، هر آنچه را که درک کند می تواند به دست آورد. به هر چه فکر می کنید لازم است خود را مجهز کنید. هر مهارتی را می توان یاد گرفت. به استثنای بعضی محدودیت های جسمی هر مهارتی را که افراد خبره آموخته اند شما هم می توانید یاد بگیرید؛ فقط شاید وقت و انرژی بیشتری باید صرف کنید.
ادامه مطلب را در پست بعدی دنبال کنید…

دیدگاهتان را بنویسید