6 استراتژی طلایی برای مدیریت زمان

مدیریت زمان به معنی انجام دادن کارهای زیاد در یک روز نیست بلکه به معنی ساده سازی چگونگی انجام کار می باشد، مدیریت زمان نحوهی انجام سریع کارها همراه با کاهش استرس است. من به شما قول میدهم که شما در طول روز زمان کافی برای انجام کاریهایی را که دوست دارید را در اختیار دارید؛ تنها کافی است تا کمی چینش و نحوهی انجامشان را تغییر دهید.
1 – اول کارهای مهم را انجام دهید.
این قانون طلایی مدیریت زمان است که هر روز دو یا سه کاری را که اهمیت بیشتری دارند را مشخص کنید و سعی کنید تا قبل از کارهای دیگر آنها را انجام دهید. این روشی استرس و دغدغههای ذهنی شما را به مقدار قابل توجهی کاهش میدهد بنابراین با رعایت این روش هیچگاه کارهای مهمتان که جزو دغدغههای اصلی روزانهتان است، باقی نخواهد ماند.
3 – تمام حواستان متمرکز کاری که انجام میدهید باشد.
همه ی پنجرههای ویندوز خود را ببندید و تلفن همراهتان را جایی دور از چشم و به حالت بی صدا قرار دهید. سعی کنید مکانی آرام و بی سرو صدا برای کارتان پیدا کنید یا اگر جزو افرادی هستید که گوش دادن به موسیقی ملایم به شما در انجام دادن کارها کمک میکند؛ از موسیقیهای کلاسیک یا صدای طبیعت در حین انجام کار استفاده کنید. سعی کنید روی کاری که انجام میدهید متمرکز شوید و خود را در آن غرق کنید و به هیچ چیز دیگری فکر نکنید.
4 – انجام کارها را عقب نیندازید.
اصولا همهی ما از به تعویق انداختن کارهایمان رنج میبریم و همیشه در ذهنمان برای کارهای عقب مانده برنامه ریزی میکنیم اما در نهایت کاری انجام نمیدهیم. جملهی معروف “از شنبه فلان کار را انجام خواهم داد” نیز اشاره به همین مسئله دارد. راه حل این مشکل انجام سریع کارهای به تعویق افتاده است به بیان دیگر در انجام کارها سعی کنید تعلل نکنید و بلافاصله شروع به انجام آن نمایید. رمز موفقیت در این روش، مصمم بودن و پایداری در انجام و به پایان رساندن کارهاست.
5- حداقل 7 تا 8 ساعت بخوابید.
بعضی از افراد فکر می کنند میکنند که با کاهش زمان خواب خود میتوانند کارهای بیشتری را انجام دهندد ، این روش نه تنها باعث بهرهوری بیشتر نمیشود بلکه باعث می شود تمرکز شما تا حد زیادی کاهش پیدا کند . تحقیقات نشان می دهد که بیشتر افراد برای داشتن عملکرد بهینهی مغزی و بدنی احتیاج به ۷ تا ۸ ساعت خواب روزانه دارند. اگر این زمان بندی را در خواب روزانه رعایت کنید بعد از مدتی نتایج آن را خواهید دید؛ در نتیجه هیچگاه خواب و تاثیر آن را در زندگی دست کم نگیرید.
6 – کارهای مشابه را دسته بندی کنید.
روزی را تصور کنید که دو تمرین برنامه نویسی ، تکمیل نگارش سه مقاله و تماشای دو ویدئو آموزشی را در برنامه کاری خود دارید. قبل از شروع و انجام دادن آن ها با هر ترتیب دلخواه ابتدا کارهای مشابه را دسته بندی کنید و هر گروه را به صورت متوالی انجام دهید. وظایف مختلف نیاز به تفکر مختلف دارد بنابراین اجازه دهید ذهنتان سیر ثابت خود را در خصوص کارهای مشابه ادامه بدهد .
دیدگاهتان را بنویسید